De financiële planning
→ Financiële planning – de projectbegroting
Een begroting is een financieel plan voor een bepaalde periode, vaak een jaar. Het kan ook geplande verkoopvolumes en -opbrengsten, resourcehoeveelheden, kosten en uitgaven, activa, passiva en kasstromen omvatten. Bedrijven, overheden, families en andere organisaties gebruiken het om strategische plannen van activiteiten of evenementen in meetbare termen uit te drukken. Een begroting is de som van de financiële middelen die voor een bepaald doel zijn toegewezen en de samenvatting van de beoogde uitgaven, samen met voorstellen om deze te verwezenlijken. Het kan een begrotingsoverschot zijn, geld verstrekken voor gebruik in de toekomst, of een tekort waarbij de uitgaven hoger zijn dan de inkomsten.
Een projectbegroting is de totale verwachte kosten die nodig zijn om een project over een bepaalde periode te voltooien. Het wordt gebruikt om in te schatten wat de kosten van het project zullen zijn voor elke fase van het project. In de projectbegroting worden onder meer arbeidskosten, materiële inkoopkosten en operationele kosten opgenomen. Maar het is geen statisch document. Uw projectbudget wordt tijdens het project beoordeeld en nieuw leven ingeblazen.
De sleutel tot het maken van een projectbegroting is om alle regelitems gemakkelijk te kunnen volgen. Als u een eenvoudig proces kunt toepassen op projectuitgaven, kunt u de uitgaven aan een project nauwkeurig en tijdig bewaken. De eerste stap bij het maken van een budget is het identificeren van de uitgaven. U moet alles opsommen dat nodig is om een project af te ronden. Dit omvat lonen voor arbeid, apparatuur, materialen en meer.
Bestudeer uw projectplan grondig en identificeer zelf de uitgaven om te beginnen. Dan kunnen uw teamleden u misschien helpen bepaalde uitgaven te herkennen die u niet meteen herkende, dus zorg ervoor dat u hen vraagt om uw uitgavenlijst te bekijken bij het maken van een budget. Het is absoluut noodzakelijk dat u absoluut elke uitgave vermeldt. Hoe meer u identificeert, hoe minder u later in het project wordt verrast door onvoorziene uitgaven.
Hieronder vindt u een korte checklist:
1. identificeer uw uitgaven
2. maak een schatting van uw kosten
3. extra's toevoegen (reserve, onvoorziene kosten, etc.)
Door sjabloon 7c te gebruiken, vraagt de trainer de teams om de uitgaven te identificeren en het budget in te schatten. Wat kunt u doen als de geschatte uitgaven het beschikbare budget overschrijden?
No Comments